REX KRALJ

LICHTVOETIG EN TIJDLOOS

Niko Kralj is in de naoorlogse jaren een pionier op het gebied van industrieel ontwerpen. Helaas raakte de collectie van de Sloveense architect, mede door de burgeroorlog, in de vergetelheid. Gelukkig brengt Rex Kralj, een jonge Sloveense onderneming met passie voor design, de mooie moderne klassiekers terug op de markt.
Wij tonen in onze winkel veel van zijn ontwerpen. Ze zijn door hun eenvoud en lichtvoetigheid gemakkelijk in diverse interieurs toe te passen.

JASPER MORRISON ABOUT REX LOUNGE

“One of the great semi-anonymous chairs, and probably the best folding armchair ever produced. Designed by Niko Kralj, the plywood seat and back have machined slots running from side to side which lighten the structure visually as well as physically. They also provide sideways stability so that only two more elements running across the chair are needed to brace the legs and armrest. The pivot points are positioned to fold the chair in one smooth movement. A masterpiece which has sold in big numbers over several decades”.

In de jaren 50 en 60 ontwerpt Kralj diverse prachtige stoelen. En in die tijd behoort Kralj tot de belangrijkste ontwerpers van de wereld. Hij deelde zijn visie met tijdgenoten zoals Ray en Charles Eames en Marco Zanuso. Ook na 60 jaar zijn de ontwerpen nog steeds actueel en modern.
De ontwerpen zijn gemaakt van beuken en eiken, en meer luxe; walnoot en teak. Alle uitvoeringen in teak zijn geschikt voor buiten gebruik.