ARFLEX Italia

In 1947 begonnen Carlo Barassi, engineer bij Pirelli, samen met Renato Teani, Pio Reggiani en Aldo Bai het bedrijf Ar-flex (flexibele meubelen). Ze werkten samen met een jonge architect Marzo Zanuso. Ze begonnen te experimenteren met schuimrubber en elastische materialen om daar vervolgens meubels van te maken. Dat leidde tot de oprichting van een bedrijf in Milaan, dat later Arflex ging heten. In 1951 presenteerden zij hun eerste ontwerpen in Milaan, waar een van hun ontworpen werd bekroond met een gouden medaille.
De avantgardistische design iconen van toen zijn nog steeds actueel. Daarnaast blijft Arflex vernieuwen. Niet op de laatste plaats omdat zij nog altijd gebruik maken van internationale topontwerpers en blijven experimenteren met materialen. De collecties zijn kleurrijk, stijlvol en comfortabel.
In onze winkel hebben we de Marenco Sofa en de elementen sofa 9000.

Marenco sofa en 9000 serie

De Arflex Marenco Sofa by Mario Marenco is een iconisch ontwerp uit 1970 en nog steeds actueel. De Marenco Sofa 254 heeft ronde vormen en heeft een removable cover. Verkrijgbaar in twee versie; met smalle kussens van 67 centimeter of met bredere kussens van 100 centimeter.
Arflex 9000 serie
Ontworpen door Tito Agnoli in 1969. Dit is een compact en rond systeem bestaande uit elementen. Je kunt heel veel verschillende configuraties maken zodat het in elke ruimte past. Een prachtig klassiek en tijdloos ontwerp.