VERNER PANTON

Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Panton (1926-1998) studeerde aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen voordat hij aan de slag ging bij de architectenpraktijk van Arne Jacobsen. In 1955 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op. Het merk Verpan heeft veel licenties van de ontwerpen van Verner Panton.
Panton was van mening dat we wel wat meer mogen durven en dat perfect design een combinatie is van kleur, vorm en materiaal. En dat het goed is om te zoeken naar ontwerpen met een intrinsieke waarde van zichzelf, eigen en tijdloos. Daar kunnen wij ons wel in vinden.
We hebben in de winkel de sprookjesachtig mooie lamp “Fun” met schelpenslingers en de elegante tijdloze stoel “serie 430” met een stoffering in nachtblauw fluweel…

DE TAAL VAN KLEUR…

Verner Panton was een inspirerende en kleurrijke persoonlijkheid. Een unieke man met een speciaal gevoel voor kleur, vorm, functie van licht en ruimte. Hij droeg altijd verschillende tinten blauw, op een manier zodat alles mooi harmonieerde. “Blue expresses relaxed sensibility, calmness and satisfaction, faithfulness; blue symbolises confidential friendship, love… Dark blue stands for depth, light blue for width. Goethe said blue symbolise intelligence”.